Voorkom deze valkuilen als je gaat solliciteren!

Geplaatst door

Solliciteren is voor velen een stressvol proces. Ondanks dat er duizenden vacatures online en offline te vinden zijn lijkt het soms onbegonnen werk om die ene leuke vacature te vinden die ook daadwerkelijk bij jou aansluit. Of is de vacature misschien wel te vinden maar loop jij net als vele andere iedere keer tegen deze valkuil aan? Om ervoor te zorgen dat deze valkuilen voor jou geen probleem meer zijn in het vervolg geven we je graag een aantal tips!

Je zoekt op de verkeerde plek

Waar begint je zoektocht als je gaat zoeken naar vacatures? Waarschijnlijk online via de zoekmachine toch? In de meeste gevallen krijg je dan een aantal standaard databanken met een aantal standaard vacatures. We zeggen niet dat deze vacatures niet goed zijn en niet voor jouw bestemd zijn maar zoals we al zeiden meestal zijn dit standaard vacatures voor algemene banen en dat is nu juist waarschijnlijk niet waar je naar op zoek bent. Jij bent op zoek naar iets unieks, iets wat bij jou past en op jou aansluit. Kijk daarom eens verder dan deze algemene databanken en pluis zelf is het internet uit. Kijk op websites van bedrijven of daar misschien iets opstaat of neem eens kijkt op met een uitzendbureau in Den Haag of Amsterdam bijvoorbeeld. Deze uitzendbureaus hebben vaak van alles in hun database en kunnen de zoektocht naar een leuke vacature veel simpeler voor je maken.

Je zoekt naar de verkeerde informatie

Waar let je op als je een vacature aan het screenen bent? Ga je dan meteen naar de eisen of kijk je als eerst wat het bedrijf je aanbiedt? Op het moment dat je een leuke vacature ziet laat je dan zeker niet door beide meteen afschrikken. Bedrijven zetten over het algemeen vaak een standaard vacature op het internet. In vele gevallen staat eisen en andere dingen helemaal niet vast. Lijkt het je een leuke vacature? Solliciteer dan gewoon. Op het moment dat je wordt uitgenodigd bij een gesprek kun je altijd nog het een en ander onderhandelen mocht dat nodig zijn.

Je staart je blind op een vacature

Heb je een ontzettend leuke vacature gevonden en heb je daar op gesolliciteerd? Ontzettend leuk maar blijf zeker niet op deze aanvraag wachten. Bedrijven krijgen vaak ontzettend veel aanmeldingen en de kans dat je afvalt is zeker aanwezig. Zorg daarom dat je blijft solliciteren op andere vacature zodat je het aanbod voor jezelf veel groter maak. Misschien wordt je uiteindelijk wel bij twee bedrijven uitgenodigd voor een gesprek en heb jij het voor het kiezen, dat is helemaal een luxe positie.

Loop je na het lezen van dit blog alsnog vast op je solliciteren? Schroom dan zeker niet om eens contact op te nemen met een uitzendbureau zoals Binckwerk. Ze helpen je graag verder op weg!

Geef een reactie