Ongeluk zit in een klein hoekje

Geplaatst door

Mijn vrouw heeft al ongeveer 20 jaar haar rijbewijs. Ze rijdt elke dag naar haar werk met de auto. Brengt de kinderen geregeld naar sportwedstrijden waarvoor ze moeten worden gebracht. Kortom mijn vrouw rijdt veel. Ze is een ervaren bestuurder. Maar dit weekend was dan haar eerste ongeluk. Ze kwam terug van een bezoek aan een goede vriendin van haar. Ze reedt weg uit de straat van haar vriendin. Kwam op een eenbaansweg waar je 50 moest rijden waar af en toestoplichten en zebrapaden waren. Mijn vrouw zag dat er een zebrapad aankwam waar een oude vrouw wilde gaan oversteken. Toen ze het zebrapad naderde remde ze af. Toen zag ze in haar binnenspiegel dat er iemand heel erg hard op haar afreed. De auto reedt meer dan 50 kilometer per uur en het leek net alsof hij niet zag dat ze aan het remmen was. Voor dat ze het wist voelde ze heel de auto onder haar weg worden geduwd. Ze kreeg een harde klap tegen de achterkant van haar auto. Ondanks dat ze het zag aankomen schrok ze er enorm van. Gelukkig was de oude vrouw ongedeerd.

Geschrokken bestuurder

De bestuurder die haar had aangereden, kwam geschrokken zijn auto uit. Hij zei dat hij niet zat op te letten en hij niet doorhad dat ik aan het stoppen was voor het zebrapad. Het zei dat het zijn fout was en verontschuldigde zich. Hij vroeg of ik ergens last van had. Gelukkig was dit niet het geval. Ik kon alles nog goed bewegen en voelde me prima. Mijn auto kon gelukkig nog rijden en we brachten onze auto’s naar een parkeerplaats. Nu konden we onze gegevens uitwisselen en het schadeformulier invullen. Ik had een flinke schade aan de achterkant van mijn auto. De achterkant was volledig ingedeukt. Zijn auto had een ingedeukte voorkant. Hierna ben ik naar de garage gereden om onze auto te laten maken. Want met zo’n toegetakelde auto mag je eigenlijk niet meer rijden. Ik kreeg gelukkig een leenauto mee. Zo kon ik alsnog thuiskomen. Toen ik thuiskwam zag mijn man dat ik een leenauto had. Hij vroeg wat er was gebeurd en was enorm geschrokken.

De naschok

Een paar uur na het ongeluk kreeg ik enorme hoofdpijn en last van mijn nek. Zo erg dat ik er misselijk van werd en ik alleen in bed in een donkere kamer moest gaan liggen om het enig sinds draagbaar te maken. Ik kon niet meer werken, eigenlijk al mijn dagelijkse bezigheden kon ik niet meer. Dit hield dagen aan. Mijn man moest hard werken om het gezin nog draaiende te houden. Mijn man vertelde me dat ik ook voor letselschade een vergoeding kan krijgen. Want door het ongeluk kon ik nu al heel lang niet werken en ik wist niet wanneer ik wel weer in staat was om te gaan werken. Toen kwam ik bij letselschade advocaat Schiedam. Zij hebben mij enorm geholpen. Ze konden mij goed adviseren wat ik het best kon doen om een vergoeding te krijgen.

 

Geef een reactie