Ondernemen, verder groeien en uitbesteden

Geplaatst door

Veel bedrijven zitten vaak vast. Sommigen bedrijven zijn redelijk gegroeid, maar hebben een plafond bereikt. Anderen hebben geen kennis van schaalvergroting en groei van hun bedrijf, sommigen voelen zich zelfs een beetje bang voor de prospect. Hier geven wij een aantal tips zodat jij als bedrijf verder kan groeien en daadwerkelijk focus kan leggen op jouw bedrijf en het ondernemen in plaats van allerlei dingen te moeten regelen wat veel tijd kost en waar je helemaal geen zin in hebt!

1. Focus op wat je wilt zijn – niet op wat je bent

Baseer beslissingen niet op waar je bent – baseer ze op wat je wilt worden. Een van de eerste dingen die ik klanten vraag, is wat voor soort bedrijf ze willen worden. Je moet duidelijke doelen hebben. De beslissingen die u als een bedrijf neemt, zijn anders dan een anders bedrijf. Als je als bedrijf wil groeien naar een bedrijf met next level omzet, dan moet je als zodanig gaan denken.

Bescherm uw bedrijfswaarden

Dingen kunnen enorm veranderen als uw bedrijf groeit en opschaalt en veel dingen zullen concurreren om uw tijd en aandacht. Wees daarop voorbereid. Realiseer u ook het belang van het beschermen van uw bedrijfswaarden – die niet mogen lijden. Ze hebben u tot op dat moment geholpen succesvol te zijn.

Bouw een geweldig team van medewerkers op

Als u uw bedrijf schaalt en laat groeien, heeft u waarschijnlijk meer personeel nodig. Uw relatie met hen is misschien niet zo nauw als met eerdere teamleden, maar iedereen moet het belang van uw bedrijfswaarden beseffen. Consistentie en kwaliteit staan ​​voorop. Creëer de juiste cultuur en een omgeving waar mensen willen zijn en willen excelleren – ga dan uit de weg en laat ze ermee doorgaan. Alle teamleden moeten naar behoren worden gemotiveerd, gemotiveerd, erkend en beloond.

Zorg dat je alles geregeld hebt, en uit handen geeft

Geef zoveel mogelijk zaken die niet met jouw onderneming te maken heeft uit handen. Dit kan je bijvoorbeeld doen met het afval binnen je bedrijf. Huur bijvoorbeeld een afvalcontainer in wat ervoor zorgt dat je daar geen omkijken meer naar hebt. Je kan daarnaast van alles uitbesteden waar jij je vooral niet op wil focussen. Denk bijvoorbeeld aan boekhouden, administratie enz. Al deze dingen kosten tijd en dat wil je zelf niet op je nemen. Om verder te kunnen groeien, kan je beter dit soort dingen uitbesteden.

Geef een reactie