Waarom een goed geïsoleerd huis zo belangrijk is!  

Geplaatst door

Ga jij binnenkort verhuizen of zijn jullie net bezig met een huis te laten bouwen? Dan hebben jullie het vast wel goed over de isolatie van jullie huis, of misschien toch niet? De isolatie van een huis is ontzettend belangrijk vanwege een aantal verschillende redenen. Toch wordt dit aspect vaak vergeten of er wordt gewoon helemaal niet aan gedacht. Toch kan het goed isoleren van je woning je aardig wat voordelen opleveren. Benieuwd wat de redenen en voordelen zijn? Je leest het hier.

Je bespaart op je energiekosten

In een goed geïsoleerde woning blijft in de winter de warmte veel beter in huis hangen terwijl in de zomer juist de warmte uit je huis blijft. Dit heeft alles te maken met het feit dat het isolatiemateriaal er voor zorgt dat de lucht veel beter in je huis blijft. In de winter kan de warme lucht die jullie niet hebben gestookt dus niet zomaar weg waardoor de verwarming minder lang aan hoeft en op een minder hoge stand. In de zomer houdt het isolatiemateriaal juist de warme buiten doordat de koele lucht langer in het huis blijft. Voor elk seizoen is een goed geïsoleerd huis dus echt een pré.

Je hebt een betere demping

Een goed geïsoleerd huis verhoogd je wooncomfort. Hoe dit kan? Niet alleen de temperatuur blijft beter onder controle maar de demping van geluiden. In een niet geïsoleerd huis zullen geluiden veel harder klinken omdat deze nergens door opgevangen kunnen worden. Zeker voor een gezin met grote ruime kamers of met veel jonge kinderen in huis is dit ideaal. Ook je buren zullen er erg blij mee zijn.

Je kunt je huis op verschillende manier isoleren

Voor iedereen die denkt dat je een huis maar op een manier kan isoleren, dat is niet het geval. Een huis kan op verschillende manieren geïsoleerd worden met verschillende soorten isolatiematerialen. Denk bijvoorbeeld aan muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie maar ook het isoleren van ramen en profielen is zeker niet onmogelijk. Ook een nieuwe ketel of boiler vallen onder isolatie.

Je kunt aanspraak maken over een aantal premies

Wist je dat je voor het isoleren van je huis gebruik kunt maken van verschillende premies? Deze premies vallen allemaal onder het kopjes isolatiepremies en bestaat uit premie voor dakisolatie, muurisolatie aan de binnen- en buitenzijde van het huis, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, kelderisolatie en zelfs een totaalrenovatie-bonus wanneer je minimaal 3 maatregelen doorvoert die energiebesparend zijn.

Dus, wat wordt jouw redenen om je huis te isoleren?

Geef een reactie