Hoe betaal je een tweede huis?

Geplaatst door

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun geld te investeren in huizen. Alhoewel het vervelend kan zijn voor huizenzoekers, omdat er steeds minder huizen beschikbaar zijn, is het voor veel mensen toch een goede manier van investeren. Als je namelijk op de langere termijn kijkt, worden huizen eigenlijk bijna altijd wel meer waard. Je verdient er dus sowieso meer aan dan als je het geld op de bank laat staan. Of je het huis nu zelf gebruikt, bijvoorbeeld als vakantiehuis, of dat je het gaat verhuren. In dat laatste geval verdien je er natuurlijk zelfs nog meer aan.

Hypotheekgesprek

Het is natuurlijk allemaal heel leuk zo’n tweede huis, maar hoe betaal je zoiets nou? Met dit vraagstuk kan een hypotheekadviseur je helpen. In een vrijblijvend hypotheekgesprek helpt een hypotheekadviseur je met alle vragen omtrent het afsluiten van een hypotheek voor je tweede huis. Hoeveel kan je lenen bijvoorbeeld? Zijn jullie lonen gestegen? Of zijn er nog andere manieren waar jullie geld vandaan kunnen halen? Omdat het gesprek vrijblijvend is, zit je nergens aan vast. Niet aan kosten en niet aan afspraken.

Overwaarde gebruiken voor tweede hypotheek

Voor je tweede hypotheek overwaarde van je eerste huis gebruiken? Dat kan! In de laatste jaren zijn alle huizen natuurlijk veel meer waard geworden. En dat is goed nieuws voor jou, want je kunt de overwaarde van je eerste huis gebruiken om weer een nieuwe hypotheek van af te sluiten. Dit betekent dat als je je huis voor 3 ton gekocht hebt, en hij nu 5 ton waard is, dat je voor die 2 ton extra hypotheek kan opnemen. De bank weet namelijk toch wel dat je het kunt terugbetalen, want het is in principe jouw geld. In een ander geval zou je het pas krijgen als je je huis over vele jaren verkoopt, maar nu claim je dit geld als het ware nu alvast.

Opties voor tweede huis

Wat ga jij doen met je tweede huis? Gebruik je het puur als investering? Of kies je ervoor om zelf een soort vakantiehuis of huis dichter bij je werk te hebben? Of ga je het juist weer verhuren? Er zijn veel dingen die je met een tweede huis kunt doen. Daarom is het altijd fijn om te weten wat de opties zijn. Lees je goed in voordat je een tweede huis koopt. Als het namelijk te lang leeg staat, dan gaat de staat hard achteruit en kan het minder waard worden. Dan verlies je geld, en dat is zeker niet waarvoor je je tweede huis gekocht hebt. 

Geef een reactie