De zomer staat nu voor de deur

Geplaatst door

De zomer staat nu voor de deur. Veel van de bloemen die je in het vroege voorjaar hebt geplant, halen de hitte en vochtigheid van de zomer misschien niet, maar er zijn kleurrijke planten die nu kunnen worden geplant en die je kleur geven in de zomer en daarna. Als je wat meer ruimte hebt, overweeg dan enkele van de grotere groeiende vaste planten.

Bomen en struiken onderhouden

Ga door met het planten van bomen en struiken die je aan je landschap of tuin wilt toevoegen, maar geef ze vaak water om de kluit vochtig te houden. Bovengrondse sproeiers zijn hier inefficiënt in en u zult waarschijnlijk niet het geduld hebben om elke dag water te geven.

Winkels hebben goedkope, eenvoudig te installeren micro-irrigatiebenodigdheden die u kunt instellen om het werk gemakkelijker te maken. In wezen is dit gewoon een zwarte poly-slang die u kunt bevestigen aan een wateraansluiting of tuinslang en waar nodig kleine irrigatiekoppen kunt plaatsen. Het is de kleine investering zeker waard, vooral als je bedenkt wat je voor planten betaalt.

Als je in de zonnige tuin ruimte hebt voor een grote vaste plant, kan de rode orchideeënstruik (Bauhinia galpinii) een goede keuze zijn. In de volle zon bloeit het de hele zomer en tot laat in de herfst. Vlinders vinden het erg aantrekkelijk.

Blijf investeren in je tuin!

Hortensia's bloeien nu en zijn een goede struikkeuze voor gebieden in uw landschap die wat schaduw in de middag krijgen. Andere struiken die u misschien wilt bekijken terwijl u in het tuincentrum of op internet bent voordat u gaat winkelen, zijn de lager groeiende struiken. Kleurrijk gebladerte is een gemakkelijke manier om wat kleur aan de tuin toe te voegen.

Je kan natuurlijk ook investeren door middel van extra voorwerpen in je tuin. Bij Hillhout kan je bijvoorbeeld van alles aanschaffen om je tuin te upgraden!! Denk bijvoorbeeld aan tuinschermen, met tuinschermen kan je gemakkelijk allerlei leuke hoekjes in je tuin creëren. Daarnaast is het ook prachtig om tegen stenen muren, houten tuinschermen neer te zetten. Hiermee creëer je een mooie look vanuit verschillende invalshoeken. Door je tuin te upgraden zorg je ervoor dat je een totaal andere look creëert. Dit zorgt vervolgens weer voor leuke reacties van bijvoorbeeld vrienden en familie. Soms kan je met weinig budget heel veel impact maken op je tuin. Hierdoor hoef je niet helemaal je tuin om te gooien maar kan je gemakkelijk wat extra toevegen.

Geef een reactie